Welkom bij Scoutinggroep Van Wassenaer Van Obdam

Land- en Waterscouting op een prachtige plek in Park de Paauw in Wassenaar.

Lid worden? Klik dan hier.

Clubhuis huren?

Wist je dat ons clubhuis ook te huur is, voor scoutinggroepen, andere jeugd-verenigingen, scholen en kinderpartijtjes?

JOTA-JOTI bij Scouting de Paauw Wassenaar i.o.

foto jota joti 2019

Scouting de Paauw Wassenaar i.o. heeft in het weekend van 18 t/m 20 oktober 2019 meegedaan met de JOTA-JOTI, dit staat voor voor Jamboree on the Air en Jamboree on the Internet en dit weekend staat in het teken voor veel scouts in de wereld in het leggen van verbindingen d.m.v. zendapparatuur en computers. Ook wordt er tijdens dit weekend veel aandacht gegeven aan diverse technieken zoals, programmeren met arduino's en solderen.

Lees meer: JOTA-JOTI bij Scouting de Paauw Wassenaar i.o.

Naam voor toekomstige scoutingvereniging bekend gemaakt

IMG 20190113 WA0002Scouting Willibrord Wassenaar en Scouting Van Wassenaer Van Obdam zijn al een tijd bezig met de voorbereidingen voor een fusie. De twee scoutingverenigingen willen samengaan om zo de kinderen van Wassenaar een toekomstbestendige scoutingvereniging te kunnen bieden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen zaterdag, heeft fusievoorzitter Pauline Rijskamp de naam en het logo van de toekomstige vereniging bekend gemaakt. De nieuwe vereniging gaat ‘Scouting De Paauw’ heten.

Lees meer: Naam voor toekomstige scoutingvereniging bekend gemaakt

Lekker griezelen bij de scouting

Halloween2018Op zaterdag 3 november is er een halloweenopkomst geweest bij de scouting. Scouting Willibrord en scouting van Wassenaer van Obdam hadden gezamenlijk een halloweenopkomst georganiseerd voor hun leden. Alle leden in de leeftijd van 5-18 jaar waren verkleed gekomen en er liepen daarom ook verschillende soorten griezels rond. Na de opening was er een gezamenlijke maaltijd waarbij de
kinderen lekker met hun handen mochten eten. Na de gezamenlijke maaltijd werden de kinderen in vijf groepjes verdeeld en gingen ze in Park de Paauw bij vijf griezelige figuren langs om ingredienten voor de professor te verzamelen door het spelen van spelletjes. Na het postenspel hebben de griezels nog even lekker bij het kampvuur gezeten om lekker limo te drinken. En dit was nodig want na de limopauze was het tijd voor het spookhuis. De leiding had de botenloods omgetoverd tot een griezelig en spannend spookhuis met verschillende griezelige karakters. De leden vonden dit best spannend maar gelukkig ging de leiding en ouders mee en zo wisten uiteindelijk alle kinderen het spookhuis te bezoeken.

Leiding van scouting Willibrord en scouting van Wassenaer van Obdam doen samen mee met de Iscout

Groepsfoto iScout

De leiding en het bestuur van scouting Willibrord (SWW) en scouting van Wassenaer van Obdam (vWvO) hebben zaterdagavond 3 maart meegedaan met een internationaal scoutingevement genaamd iscout. De iscout is een evenement waarbij we via reisvragen (antwoorden van de reisvragen konden via internet worden gevonden) en doeopdrachten punten konden verdienen. Hoe meer punten hoe hoger in de eindklassering. Uiteindelijk eindigde we op de 80 ste plek van de 424 deelnemende groepen. Een mooi resultaat!!

Lees meer: Leiding van scouting Willibrord en scouting van Wassenaer van Obdam doen samen mee met de Iscout

Rabobank clubkascampagne

De Rabobank organiseert elk jaar een actie waarbij verenigingen en stichtingen een extra financiele bijdrage kunnen verdienen voor hun organisatie. Deze actie wordt de Rabobank clubkascampagne genoemd en dit jaar gaan wij hier als scouting vereniging ook aan meedoen.

Met de opbrengst uit de Rabobank clubkascampagne willen we de verlichting op/rond het terrein verbeteren. Naast de zaterdagmiddag speltakken hebben we ook diverse speltakken die op vrijdagavond draaien. Doordat het terrein niet altijd even goed verlicht is, zijn we in het kader van de veiligheid soms genoodzaakt om activiteiten te verplaatsen/ te cancelen omdat het te donker is. Met het aanbrengen van verlichting op diverse locaties is dit niet meer nodig. Met het lichtplan willen we de veiligheid en duurzaamheid vergroten.

Lees meer: Rabobank clubkascampagne

FacebookTwitter